TOOSH


Since 1988, visual artist Ronald Cornelissen has been making drawings, sculptures and installations. The relationship between the individual and his or her direct (urban) environment and the friction this evokes are a central theme in the artist’s work. As a source of inspiration, a key role is played by the subculture of comic strips, graffiti and music.

This publication provides for the first time a major survey of Cornelissen’s drawings from 2004 until now. Included are two texts: one by English curator and art critic Tom Morton, who in his personal and dynamic manner gives his vision of the artist’s drawings, the other by Peter Nijenhuis, visual arts program director of K13, who looks in detail at the distinctive drawing style (or lack of it) in Cornelissen’s work.

Published in 2011 – 64 pages in full color – design: Simon Davies
Price: € 15,00 (shipping not included)
To order TOOSH contact Ronald Cornelissen. As soon as I have received your order I will email you an invoice for your order that includes the shipping cost and bank details. I will send you the package when you have paid.

This publication was made possible with the support of The Netherlands Foundation for Visual Arts, Design and Architecture  Amsterdam and Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

Vanaf 1988 maakt beeldend kunstenaar Ronald Cornelissen tekeningen, beelden en installaties. De relatie tussen de mens en zijn directe (grootstedelijke) omgeving, en de frictie die deze oplevert, vormen een centraal onderwerp in het oeuvre van de kunstenaar. Als inspiratiebron in het werk is een nadrukkelijke rol weggelegd voor de subcultuur van strips, graffiti en muziek .

Deze publicatie laat voor de eerste keer een belangrijk overzicht zien van de tekeningen van Cornelissen vanaf 2004 tot nu. Het boek bevat twee beschouwende teksten. Een van de Engelse curator en kunstcriticus Tom Morton, die in zijn persoonlijke en dynamische schrijfstijl zijn visie op de tekeningen van Cornelissen geeft. En een tekst van Peter Nijenhuis, programmamaker beeldende kunst van K13, die in detail op de tekenstijl of ‘stijlloosheid’ van Cornelissen

Gepubliceerd in 2011 – 64 pagina’s in kleur – ontwerp: Simon Davies
Prijs: € 15,00 (exclusief verzendkosten)
Neem voor het bestellen van TOOSH contact op met Ronald Cornelissen. Zodra ik de bestelling heb ontvangen stuur ik een e-mail terug met een rekening waarop ook de verzendkosten en bankgegevens staan vermeld. Wanneer de betaling binnen is wordt het pakketje opgestuurd.

Deze publicatie is tot stand gekomen dankzij financiële bijdragen van het Fonds voor beeldende Kunst Bouwkunst en Vormgeving Amsterdam en het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

Many thanks/ Met dank aan: Chris Kennedy, Arnold Mosselman en Marieke Wiegel