Wormhole 4


Published in 2006 – 64 pages in full colour and black/white – edited in collaboration with Paul van der Eerden
With: Kalervo Palsa (FIN), Davin Brainard (US), Wim (NL), Mohammed (NL), Paul van der Eerden (NL), Gilgian Gelzer (FR), Ann Course (UK), Reginald Drooduin (NL) and Ronald Cornelissen.

Gepubliceerd in 2006 – 64 pagina’s in kleur en zwart/wit – samengesteld in samenwerking met Paul van der Eerden
Met: Kalervo Palsa (FIN), Davin Brainard (VS), Wim (NL), Mohammed (NL), Paul van der Eerden (NL), Gilgian Gelzer (FR), Ann Course (UK), Reginald Drooduin (NL) en Ronald Cornelissen.


When Wormhole 4 was published a presentation was made in the library of Stroom in The Hague from 19 December 2006 until 4 February 2007. Besides original artworks from the magazine videos by Ann Course and Paul Clark (Rotting Artist, 2002), Time Stereo (with animations and performances) and  sculptures by Ronald Cornelissen were included in this show.

Naar aanleiding van het verschijnen van Wormhole 4 was er van 19 december 2006 t/m 4 februari 2007 een presentatie te zien in de bibliotheek van Stroom in Den Haag. Naast een aantal originele werken uit het tijdschrift waren er ook video’s te zien van Ann Course en Paul Clark (Rotting Artist, 2002), Time Stereo (een aantal animatiefilms en performance video’s) en beelden van Ronald Cornelissen.


In 2007 Patricia Pulles curated ‘Exchanging Roles, Alternative platforms from Rotterdam’ for Careof in Milan. Participating artist initiatives were: Antistrot, Stichting B.a.d., Fucking Good Art, Museum Van Nagsael, PAGES, De Player, Het Wilde Weten and Wormhole.
For this occasion I put together a movie program with films by Vanessa Renwick (Portrait #1: Cascadia Terminal, Portrait #2: Trojan; Britton, South Dakota), Ann Course and Paul Clark (Recruitment Video), Cary Loren (Grow Live Monsters) and various animated films and live action films from Time Stereo.

In 2007 heeft Patricia Pulles ‘Exchanging Roles, Alternative platforms from Rotterdam’ voor Careof in Milaan gecurateerd. Deelnemende kunstenaars initiatieven waren: Antistrot, Stichting B.a.d., Fucking Good Art, Museum Van Nagsael, PAGES, De Player, Het Wilde Weten en Wormhole. Voor deze gelegenheid heb ik een filmprogramma samengesteld met films van Vanessa Renwick (Portrait #1: Cascadia Terminal, Portrait #2: Trojan; Britton, South Dakota), Ann Course and Paul Clark (Recruitment Video), Cary Loren (Grow Live Monsters) en een aantal animatiefilms en live video’s van Time Stereo.

Many thanks/dank aan: Ronald van Lit.